Product Documents

Un somni europeu

Història intel·lectual de la Literatura Comparada

Antoni Martí Monterde

Col·lecció: Assaig, 29

ISBN: 978-84-370-7415-3

Matèria: filologia

Submatèries: crítica i teoria literària

Idioma: català

Any ed.: 2011

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 24 cm.

Pàgines: 444 pp.

28,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aquest llibre proposa una història integral de la Literatura Comparada des de la invenció de la Weltliteratur per Goethe fins al principi del segle XX i una discussió intensa de la idea mateixa del comparatisme. Però més enllà d'això, s'interroga sobre la profunda imbricació politicocultural de la noció de literatura universal amb les literatures nacionals, un element clau en la formació o recuperació d'una eventual identitat europea. Una revisió atenta dels precedents i la institucionalització i el desenvolupament acadèmic de la Literatura Comparada mostra clarament la seua dimensió política i la relació complexa amb el marc cultural internament diferenciat i esquinçat, però en el fons dotat d'una dimensió unitària, que és Europa. Per tant, aquestes pàgines reconstrueixen també un aspecte cabdal de la història cultural europea.

Citació

Martí Monterde, A. [Antoni] (2011). Un somni europeu. Història intel·lectual de la Literatura Comparada. Universitat de València.

Martí Monterde, Antoni. Un somni europeu. Història intel·lectual de la Literatura Comparada. Universitat de València, 2011.

MARTí MONTERDE, Antoni. Un somni europeu. Història intel·lectual de la Literatura Comparada. Valencia: Universitat de València, 2011. ISBN 978-84-370-7415-3.

Martí Monterde, Antoni. Un somni europeu. Història intel·lectual de la Literatura Comparada. Valencia: Universitat de València; 2011. 444 p.

Copiar al portapapeles