Temps d'incertituds

Assajos sobre federalisme i la diversitat nacional

Alain-G. Gagnon

Col·lecció: El Món de les Nacions

ISBN: 978-84-370-8984-3

Matèria: sociologia i política

Idioma: català

Coeditor: Editorial Afers

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm

Pàgines: 216 pp.

19,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquesta obra és una síntesi crítica dels grans debats sobre l'afirmació nacional que explora les vies de reconciliació entre nacions majoritàries i nacions minoritàries. En el context del pluralisme identitari, aquestes vies pretenen establir règims de ciutadania diferenciats i aplicar un federalisme per tractats inspirat en la tradició pactista. Els reptes de les nacions minoritàries en la seua cerca de reconeixement són avui més nombrosos que mai. Gagnon aprofundeix en el concepte de cultura federal com a pilar fonamental per a les societats complexes que desitgen compartir un futur comú basat en la reciprocitat i en la confiança, alhora que en el federalisme com a model de gestió responsable de la diversitat, sobretot el federalisme per tractats, que és el que millor respon a les exigències del pactisme i als valors bàsics per a implantar una cultura federalista.

Citació

Joan Casademont, A. [Anna] (2012). Temps d'incertituds. Assajos sobre federalisme i la diversitat nacional. Universitat de València.

Joan Casademont, Anna. Temps d'incertituds. Assajos sobre federalisme i la diversitat nacional. Universitat de València, 2012.

JOAN CASADEMONT, Anna. Temps d'incertituds. Assajos sobre federalisme i la diversitat nacional. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8984-3.

Joan Casademont, Anna. Temps d'incertituds. Assajos sobre federalisme i la diversitat nacional. Valencia: Universitat de València; 2012. 216 p.

Copiar al portapapeles