Perry Anderson

El laboratorio implacable de la historia

Gregory Elliott

Traducció: Gustau Muñoz

Col·lecció: Biografías, 2

ISBN: 978-84-370-5935-8

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada

Any ed.: 2004

Enquadernació: cartoné

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 424 pp.

31,00 €

Sinopsi

Detalles

Director durant llargs anys de la New Left Review, editor, historiador de renom, autor d'una vasta obra, referent de l'esquerra europea, i actualment catedràtic d'Història en la Universitat de Califòrnia, Perry Anderson -el <> segons Terry Eagleton- és una de les figures més rellevants del marxisme en l'àmbit anglosaxó i més enllà. En aquestes pàgines es reconstrueix minuciosament la trajectòria intel·lectual i política de Perry Anderson en el context de l'evolució de la Nova Esquerra britànica des de 1956 i, en general, dels canvis i transformacions socials, polítics i culturals del món occidental al llarg de l'últim mig segle. Malgrat les significatives discontinuïtats que cal registrar en la seua trajectòria intel·lectual, Anderson continua sent un pensador fonamental de l'esquerra, un historiador imprescindible l'èmfasi del qual en les perspectives a llarg termini confereix una excepcional rellevància a la seua reflexió sobre el món actual. A més d'una biografia intel·lectual de Perry Anderson que dóna compte de les seues aportacions més significatives en el camp de la història i de la política, així com de les sonades polèmiques (per exemple, amb Edward Thompson) en les quals s'ha vist embolicat, aquest llibre és una aproximació rigorosa a la història del marxisme occidental des de la postguerra, amb els seus dies d'auge i els seus moments de crisis i dissolució. Perry Anderson ha sigut un testimoni i un protagonista privilegiat d'aquesta història. Així mateix, s'estudie detingudament la trajectòria de la New Left Review, una de les revistes internacionals més influents de tota aquesta època. La present edició s'enriqueix amb un post scriptum escrit ex profeso per l'autor en el qual s'analitza l'evolució més recent de l'obra teòrica i les posicions polítiques de Perry Anderson.

Citació

Elliott, G. [Gregory] & Muñoz Veiga, G. [Gustau] (2004). Perry Anderson. El laboratorio implacable de la historia. Universitat de València.

Elliott, Gregory y Muñoz Veiga, Gustau. Perry Anderson. El laboratorio implacable de la historia. Universitat de València, 2004.

ELLIOTT, Gregory y MUÑOZ VEIGA, Gustau. Perry Anderson. El laboratorio implacable de la historia. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-5935-8.

Elliott, Gregory y Muñoz Veiga, Gustau. Perry Anderson. El laboratorio implacable de la historia. Valencia: Universitat de València; 2004. 424 p.

Copiar al portapapeles