Product Documents

Mestres de mestres

150 anys de formació de mestres valencianes

M. del Carmen Agulló Díaz, Blanca Juan Agulló

ISBN: 978-84-9134-538-1

Matèria: estudis feministes, història, psicologia i ciències de l'educació

Submatèries: teoria i ensenyament, història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 28 cm.

Pàgines: 388

35,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

El 5 d’octubre de 1867 s’inaugurava la Escuela Normal de Maestras de València amb el suport de la Universitat, l’Ajuntament i la Diputació de València. Al llarg de 150 anys, aquesta institució pública, seglar i, en el seu origen, de caràcter específicament femení, ha format les mestres que han educat les dones en les escoles valencianes. El recorregut per la seua història ens mostra el doble compromís pedagògic i social de professores i alumnes, els esforços per convertir-la en un centre renovador i de prestigi en el primer terç del segle XX, la desfeta durant el franquisme i les dificultats relacionades amb la recuperació pedagògica fins arribar a l’actual Facultat de Magisteri. Al mateix temps, ens permet una mirada a l’evolució de la societat valenciana i les tensions produïdes entre els models de dona més innovadors i aquells més tradicionals. Tot plegat, unes pàgines de la història de l’educació valenciana, fins ara desconegudes, on les dones van ser les protagonistes indiscutibles.

Citació

Agulló Díaz, M. d. [M. del carmen] & Juan Agulló, B. [Blanca] (2020). Mestres de mestres. 150 anys de formació de mestres valencianes. Universitat de València.

Agulló Díaz, M. del carmen y Juan Agulló, Blanca. Mestres de mestres. 150 anys de formació de mestres valencianes. Universitat de València, 2020.

AGULLó DíAZ, M. del carmen y JUAN AGULLó, Blanca. Mestres de mestres. 150 anys de formació de mestres valencianes. Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9134-538-1.

Agulló Díaz, M. del carmen y Juan Agulló, Blanca. Mestres de mestres. 150 anys de formació de mestres valencianes. Valencia: Universitat de València; 2020. 388 p.

Copiar al portapapeles