Product Documents

Martí de Viciana: Libro segundo de la Crónica de la ínclita y coronada ciudad de Valencia y su reino

Joan Iborra, ed.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 8

ISBN: 978-84-370-9117-4

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 470 pp.

34,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Els volums que integren aquesta crònica ens han pervingut malgrat els entrebancs i els dificultats històriques. Dels quatre llibres que conformen l'obra, tan sols n'hi romanen tres, ja que el Libro primero, dedicat suposadament a la ciutat de València, només és conegut a través de les nombroses al·lusions incloses per Viciana als altres llibres cronístics. En canvi, es conserven nombroses còpies manuscrites del Libro segundo dedicat a la noblesa, malgrat ser el llibre més perseguit de la producció vicianesca. Es tracta d'una història dels llinatges aristocràtics valencians que ben aviat va suscitar l'interès d'historiadors i bibliòfils per la raresa dels exemplars, la dificultat de reunir l'obra íntegra i els entrebancs que s'interposaren entre la ferma voluntat de publicació de l'autor i la nosa que produí entre la noblesa del País Valencià.

Citació

Iborra Gastaldo, J. [Joan] (2013). Martí de Viciana: Libro segundo de la Crónica de la ínclita y coronada ciudad de Valencia y su reino. Universitat de València.

Iborra Gastaldo, Joan. Martí de Viciana: Libro segundo de la Crónica de la ínclita y coronada ciudad de Valencia y su reino. Universitat de València, 2013.

IBORRA GASTALDO, Joan. Martí de Viciana: Libro segundo de la Crónica de la ínclita y coronada ciudad de Valencia y su reino. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9117-4.

Iborra Gastaldo, Joan. Martí de Viciana: Libro segundo de la Crónica de la ínclita y coronada ciudad de Valencia y su reino. Valencia: Universitat de València; 2013. 470 p.

Copiar al portapapeles