Product Documents

La inquisición española

Documentos básicos

Miguel Jiménez Monteserín

ISBN: 978-84-9134-680-7

Matèria: història

Submatèries: història medieval, història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 24 cm.

Pàgines: 1178

40,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Fa quaranta anys, en una època d’enormes incerteses i esperances, la Inquisició espanyola deixava de ser un tema ideològic controvertit per a animar la fecunda tasca investigadora d’un bon nombre d’historiadors joves. En els arxius els esperaven, quasi tots inèdits, innombrables papers generats pel Sant Ofici i les guies per a ajudar-los a moure-s’hi eren pràcticament inexistents. És per això que resultava útil en aquell moment donar a conèixer, reunits, els documents bàsics del quefer inquisitorial al llarg del temps amb la finalitat de convertir-los en un instrument de treball per a la investigació i un material documental des del qual acostar-se, de primera mà i sense interpretacions anacròniques, a una institució tan polèmica. Si bé des d’aleshores els estudis sobre el Sant Ofici han avançat moltíssim, l’objectiu d’aquesta nova edició continua sent ajudar a comprendre la institució. A més de millorar les transcripcions documentals incloses en la primera, i afegir –i traduir quan calia– alguns textos nous, s’hi aclareixen paraules o conceptes i se n’identifiquen les referències implícites o explícites, de caràcter teològic o jurídic.

Citació

Jiménez Monteserín, M. [Miguel] (2020). La inquisición española. Documentos básicos. Universitat de València.

Jiménez Monteserín, Miguel. La inquisición española. Documentos básicos. Universitat de València, 2020.

JIMéNEZ MONTESERíN, Miguel. La inquisición española. Documentos básicos. Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9134-680-7.

Jiménez Monteserín, Miguel. La inquisición española. Documentos básicos. Valencia: Universitat de València; 2020. 1178 p.

Copiar al portapapeles