La independencia de Escocia

El autogobierno y el cambio de la polïtica de la Unión

Michael Keating

Traducció: Juan Pecourt

Col·lecció: Europa Política, 3

ISBN: 978-84-370-9016-0

Matèria: sociologia i política

Idioma: castellà

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 23 cm

Pàgines: 270 pp.

18,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Tres-cents anys després de la seuaa fundació la Unió entre Anglaterra i Escòcia està en qüestió i s'anuncia un referèndum sobre la independència escocesa. No perquè ha un greu problema identitari o una profunda divisió cultural i lingüística, sinó perquè en les últimes dècades s'ha assistit a la reconstrucció d'Escòcia com a comunitat política, com "demos" nacional, mentre la ideologia i les pràctiques del vell unionisme s'han mostrat immobilistes. Hi ha pocs obstacles legals, constitucionals o democràtics a una Escòcia independent, però també existeix una àmplia gamma de possibilitats constitucionals que permetrien atorgar major autogovern a Escòcia. Els límits els posa l'escassa disposició d'una part de l'opinió anglesa a abandonar la concepció unitarista. La fi de Gran Bretanya podria produir-se no pel nacionalisme escocès, sinó per l'unionisme anglés.

Citació

Keating, M. [Michael] & Pecourt Gracia, J. [Juan] (2012). La independencia de Escocia. El autogobierno y el cambio de la polïtica de la Unión. Universitat de València.

Keating, Michael y Pecourt Gracia, Juan. La independencia de Escocia. El autogobierno y el cambio de la polïtica de la Unión. Universitat de València, 2012.

KEATING, Michael y PECOURT GRACIA, Juan. La independencia de Escocia. El autogobierno y el cambio de la polïtica de la Unión. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-9016-0.

Keating, Michael y Pecourt Gracia, Juan. La independencia de Escocia. El autogobierno y el cambio de la polïtica de la Unión. Valencia: Universitat de València; 2012. 270 p.

Copiar al portapapeles