Sinopsi
Detalles
Al volum tercer s’analitza l’ambientació del Curial (geopolítica, indumentària, música, numismàtica, heràldica...) i es desxifra una elaborada i curiosa onomàstica, amb una evident càrrega al·legòrica (la Güelfa, l’Arta, Làquesis, Tura, Melchior, etc) i clars paral·lelismes amb personatges històrics de l’Europa cavalleresca del segle xv. Figures com Renat d’Anjou, Gherardo Dandolo o el duc de Venosa són ridiculitzades per haver-se oposat als projectes d’Alfons el Magnànim. Alguns protagonistes de la ficció literària (Curial, Boca de Far, Ambròsio de Spíndola, el senyor Salanova, Salonés de Verona, Del Chastell...) evoquen els noms d’amics i de rivals del gran camarlenc i diplomàtic Enyego d’Àvalos. D’altres (Maça-Cornell, Cardona, Martines de Luna, Ximenes d’Urrea...) reten homenatge a cavallers criats amb ell a València, que ocupaven altes responsabilitats de govern al Nàpols del 1445.
Citació
Soler Molina, A. [Abel] (2017). La cort napolitana d’Alfons el Magnànim: el context de Curial e Güelfa. Volum III: L’Europa cavalleresca i la ficció literària (2 toms)
. Universitat de València.
Soler Molina, Abel. La cort napolitana d’Alfons el Magnànim: el context de Curial e Güelfa. Volum III: L’Europa cavalleresca i la ficció literària (2 toms)
. Universitat de València, 2017.
SOLER MOLINA, Abel. La cort napolitana d’Alfons el Magnànim: el context de Curial e Güelfa. Volum III: L’Europa cavalleresca i la ficció literària (2 toms)
. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9134-218-2 .
Soler Molina, Abel.
La cort napolitana d’Alfons el Magnànim: el context de Curial e Güelfa. Volum III: L’Europa cavalleresca i la ficció literària (2 toms)
. Valencia: Universitat de València; 2017. 1958 p.