L'aigua conquerida

Hidraulisme feudal en terres de conquesta. Alguns exemples de la Catalunya nova i de Mallorca

Carolina Batet Company

Col·lecció: Oberta, 129

ISBN: 978-84-370-6463-5

Matèria: geografia, història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Coeditor: Universitat Autònoma de Barcelona

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 310 pp.

19,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aplicant els mètodes i les tècniques de l'arqueologia hidràulica de diversos llocs de la denominada Catalunya Nova i Mallorca, en aquest llibre s'estudia de quina manera van ser reutilitzats pels conquistadors feudals els mecanismes d'irrigació construïts anteriorment. El diferent ús d'aquestes infrastructures és el resultat de les diferències que existien en l'agricultura i en els usos socials de l'aigua en l'una i l'altra societat. Aquesta constatació permet aprofundir en diversos aspectes del funcionament de la nova societat feudal, especialment pel que fa a la seva expansió i al paper que juguen els ordres religiosos i a la forma com s'ordenen els processos de treball del camp i s'articulen les noves relacions socials.

Citació

Batet Company, C. [Carolina] (2006). L'aigua conquerida. Hidraulisme feudal en terres de conquesta. Alguns exemples de la Catalunya nova i de Mallorca. Universitat de València.

Batet Company, Carolina. L'aigua conquerida. Hidraulisme feudal en terres de conquesta. Alguns exemples de la Catalunya nova i de Mallorca. Universitat de València, 2006.

BATET COMPANY, Carolina. L'aigua conquerida. Hidraulisme feudal en terres de conquesta. Alguns exemples de la Catalunya nova i de Mallorca. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6463-5.

Batet Company, Carolina. L'aigua conquerida. Hidraulisme feudal en terres de conquesta. Alguns exemples de la Catalunya nova i de Mallorca. Valencia: Universitat de València; 2006. 310 p.

Copiar al portapapeles