Història d'Espanya: què ensenyar?

Debat al voltant de l'ensenyament de la història d'Espanya

Joan del Alcàzar, coord.

Col·lecció: Oberta, 85

ISBN: 978-84-370-5481-0

Matèria: història, psicologia i ciències de l'educació

Submatèries: teoria de la història i historiografia, història de l'educació

Idioma: castellà

Coeditor: Servei de Formació Permanent

Any ed.: 2002

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 120 pp.

9,00 €

Sinopsi

Detalles

Des de l'ensenyament universitari i, més especialment, des del secundari, s'ha criticat molt l'anomenat decret d'humanitats per la concepció de la història que traspua. El Ministeri afirma que els joves que ingressen a la vida adulta han de conèixer la història del seu país, i per a això ha creat l'assignatura d'Història d'Espanya, que comença amb el procés d'hominització i acaba amb el segon govern d'Aznar, en la qual quasi desapareixen els conflictes socials i s'hi fomenta la memorització de llargues llistes de noms i d'esdeveniments. Aquest nou decret fuig de qualsevol temptació de conciliar la visió unitarista de la història d'Espanya amb les visions fetes des de la perifèria, alhora que estableix les noves pautes amb què els professors de batxillerat hauran de treballar d'ara endavant.

Citació

Alcàzar, J. d. [Joan del] (2002). Història d'Espanya: què ensenyar?. Debat al voltant de l'ensenyament de la història d'Espanya. Universitat de València.

Alcàzar, Joan del. Història d'Espanya: què ensenyar?. Debat al voltant de l'ensenyament de la història d'Espanya. Universitat de València, 2002.

ALCÀZAR, Joan del. Història d'Espanya: què ensenyar?. Debat al voltant de l'ensenyament de la història d'Espanya. Valencia: Universitat de València, 2002. ISBN 978-84-370-5481-0.

Alcàzar, Joan del. Història d'Espanya: què ensenyar?. Debat al voltant de l'ensenyament de la història d'Espanya. Valencia: Universitat de València; 2002. 120 p.

Copiar al portapapeles