Emperador

La voluntad de ser. Historia, geografía y patrimonio.

Josep Montesinos i Martínez, dir.

ISBN: 978-84-9133-471-2

Matèria: geografia

Idioma: castellà

Any ed.: 2022

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 30 cm

Pàgines: 175

12,00 €

Sinopsi

Detalles

La localitat d’Emperador, a la Comunitat Valenciana, és el poble amb menor extensió d’Espanya, 0,026 quilòmetres quadrats. Està situat a la riba de l’antiga carretera de València a Barcelona, en el mateix trajecte que la Via Augusta d’època romana. Cap a l’últim quart del segle XVIII, Agustín Emperador, un negociant valencià, hi va comprar terres i va edificar casa i una ermita. A més, hi va instal·lar una fàbrica d’aiguardent i una posada: la Venta de Emperador. També tenia negocis amb la seda. La vila es va convertir en senyoriu d’aquest personatge i heretat per a la família. Des d’aleshores, en aquest enclavament tan estratègic s’han succeït molts esdeveniments i hui dia és poble amb ajuntament propi. El llibre és una visió d’aquest espai, de la seua situació i geografia tant física com humana i econòmica, una aproximació als avatars del camí a la vora del qual es troba el municipi, un estudi dels negocis del senyor Emperador i la seua família, i una aproximació a la història contemporània i al seu patrimoni cultural. Un poble que desitja conèixer la seua història, el seu patrimoni. Una localitat amb voluntat de ser.

Índex

Índex

EMPERADOR.
La voluntad de ser. Historia, Geografía y Patrimonio
Dirección
JOSEP MONTESINOS I MARTÍNEZ
Coordinación
MARÍA TERESA IZQUIERDO ARANDA
Emperador: aproximación geográfica a su territorio
MÓNICA FERNÁNDEZ VILLAREJO, JOSÉ VICENTE APARICIO VAYÀ,
SANDRA MAYORDOMO MAYA, GHALEB FANSA
A la orilla del camino. De la Vía Augusta a la Carretera de Barcelona
JOSEP MONTESINOS I MARTÍNEZ, JUAN PIQUERAS HABA
Los negocios del señor Emperador en la Valencia del siglo XVIII
RICARDO FRANCH BENAVENT
Historia contemporánea de Emperador (siglos XIX-XX)
JORGE RAMÓN ROS
Emperador. Patrimonio Cultural
ADRIÀ BESÓ ROS

Citació

Montesinos Martínez, J. [Josep ] (dir.) (2022). Emperador . La voluntad de ser. Historia, geografía y patrimonio. Universitat de València.

Montesinos Martínez, Josep (dir.). Emperador . La voluntad de ser. Historia, geografía y patrimonio. Universitat de València, 2022.

MONTESINOS MARTÍNEZ, Josep (dir.). Emperador . La voluntad de ser. Historia, geografía y patrimonio. Valencia: Universitat de València, 2022. ISBN 978-84-9133-471-2.

Montesinos Martínez, Josep (dir.). Emperador . La voluntad de ser. Historia, geografía y patrimonio. Valencia: Universitat de València; 2022. 175 p.

Copiar al portapapeles