Product Documents

Els annals de la família rivipullense i les genealogies de Pallars-Ribagorça

Stefano Maria Cingolani

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 54

ISBN: 978-84-370-8975-1

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 244 pp.

20,00 €

Sinopsi

Detalles

Les sèries d'annals de la família rivipullense són les més antigues, entre els annals conservats, que es van redactar a Catalunya. Els annals medievals com aquests que ara s'editen són una expansió de les taules pasquals, que ajudaven a fixar el dia de la Pasqua, i al marge de les quals s'anaven anotant esdeveniments importants. En un segon moment, aquestes breus notes annalístiques es van independitzar de les taules i, finalment, incorporaren narracions de fets rellevants esdevinguts durant l'any. Aquesta edició inclou els Annals de Ripoll I i II, els de Roda, els de Tortosa i els de Marsella. Així mateix, s'editen en aquesta obra un conjunt de genealogies del Pallars-Ribagorça relatives a la família comtal i als bisbes d'aquest territori.

Citació

Cingolani, S. M. [Stefano Maria] (2012). Els annals de la família rivipullense i les genealogies de Pallars-Ribagorça. Universitat de València.

Cingolani, Stefano Maria. Els annals de la família rivipullense i les genealogies de Pallars-Ribagorça. Universitat de València, 2012.

CINGOLANI, Stefano Maria. Els annals de la família rivipullense i les genealogies de Pallars-Ribagorça. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8975-1.

Cingolani, Stefano Maria. Els annals de la família rivipullense i les genealogies de Pallars-Ribagorça. Valencia: Universitat de València; 2012. 244 p.

Copiar al portapapeles