Product Documents

El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX)

Inmaculada Rodríguez Moya, ed.

ISBN: 978-84-9133-250-3

Matèria: història

Submatèries: història contemporània, història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 338

25,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La configuració a partir del segle XVI de les grans monarquies europees i de les seues corts va comportar el desenvolupament d’un cerimonial i una etiqueta que van generar una sèrie de tipologies de cerimònies cortesanes, periòdiques i excepcionals, de caràcter festiu: jures reials, naixements de prínceps i infants, noces reials, triomfs militars, ambaixades diplomàtiques, etc. Els palaus van ser constantment escenaris privilegiats d’aquests cerimonials. Diversos àmbits, com els salons principals, les galeries i corredors, els teatres i coliseus, els jardins, i especialment els rius o mars van ser espais protagonistes. En els últims anys la historiografia entorn de la festa cortesana ha abordat la qüestió des de perspectives molt variades: la història de l'art, la literatura, el teatre, la música i la història moderna. Aquest volum ofereix precisament l’interès de comptar amb especialistes, nacionals i internacionals, de gran prestigi en l'estudi d’aquestes disciplines, des d’enfocaments multidisciplinaris que permeten una visió global de la societat cortesana festiva que supera les anàlisis particulars.

Citació

Rodríguez Moya, I. [Inmaculada ] (ed.) (2019). El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX). Universitat de València.

Rodríguez Moya, Inmaculada (ed.). El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX). Universitat de València, 2019.

RODRÍGUEZ MOYA, Inmaculada (ed.). El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX). Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9133-250-3.

Rodríguez Moya, Inmaculada (ed.). El rey festivo. Palacios, jardines, mares y ríos como escenarios cortesanos (siglos XVI-XIX). Valencia: Universitat de València; 2019. 338 p.

Copiar al portapapeles