Dénia. La ciutat i el castell

L'arquitectura militar baluardada (Segles XVI-XIX)

Josep Ivars Pérez

ISBN: 978-84-370-9708-4

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2015

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 26 cm

Pàgines: 346 pp.

30,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

L'inici de l'arquitectura baluardada al regne de València, a la fi del segle XV, coincideix amb l'inici d'una llarga crisi que es va manifestar també en l'arquitectura militar. Tanmateix, i tot i que la investigació històrica s'ha fet més ressò de l'època medieval, entre els segles XVI i XIX es va construir el castell de Dénia, un important conjunt arquitectònic únic, només comparable amb ciutats com Alacant o Peníscola. Aquest treball, que intenta rescatar de l'oblit i despertar l'interès per les construccions baluardades, estudia amb detall el patrimoni del castell de Dénia alhora que el situa en el context històric, tant local com dins la Corona d'Aragó. Un patrimoni que demana a crits una millor difusió i conservació, que supere els efectes negatius de les guerres de Successió i del Francès, i la llarga etapa d'abandonament posterior.

Citació

Ivars Pérez, J. [Josep] (2015). Dénia. La ciutat i el castell. L'arquitectura militar baluardada (Segles XVI-XIX). Universitat de València.

Ivars Pérez, Josep. Dénia. La ciutat i el castell. L'arquitectura militar baluardada (Segles XVI-XIX). Universitat de València, 2015.

IVARS PÉREZ, Josep. Dénia. La ciutat i el castell. L'arquitectura militar baluardada (Segles XVI-XIX). Valencia: Universitat de València, 2015. ISBN 978-84-370-9708-4.

Ivars Pérez, Josep. Dénia. La ciutat i el castell. L'arquitectura militar baluardada (Segles XVI-XIX). Valencia: Universitat de València; 2015. 346 p.

Copiar al portapapeles