Product Documents

«Aquella dolçor amarga»

La tradició amatòria clàssica en el 'Curial e Güelfa'

Sònia Gros Lladós

Col·lecció: Oberta, 218

ISBN: 978-84-370-9648-3

Matèria: filologia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Any ed.: 2015

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 346 pp.

19,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aquest estudi sobre la temàtica amorosa de la novel·la cavalleresca Curial e Güelfa, explora la seua relació amb els textos dels poetes eròtics llatins, com Ovidi i els elegíacs. S'hi aborda a més, la connexió de la novel·la amb altres obres que havien filtrat la tradició amorosa dels clàssics grecollatins en llengua vulgar, com el 'Decameron'. Es pretén, així, aprofundir en el coneixement del Curial e Güelfa, una de les obres més remarcables de la literatura en llengua catalana del segle XV i estudiar la contextualització del text, des d'un àmbit més general, en els corrents culturals del període. Aquest volum ofereix, doncs, un interès al públic d'estudiosos de la literatura del segle XV i de la novel·la cavalleresca, així com als especialistes en treballs sobre la recepció dels humanistes italians i la tradició clàssica en les lletres peninsulars.

Citació

Gros Lladós, S. [Sònia] (2015). «Aquella dolçor amarga». La tradició amatòria clàssica en el 'Curial e Güelfa'. Universitat de València.

Gros Lladós, Sònia. «Aquella dolçor amarga». La tradició amatòria clàssica en el 'Curial e Güelfa'. Universitat de València, 2015.

GROS LLADÓS, Sònia. «Aquella dolçor amarga». La tradició amatòria clàssica en el 'Curial e Güelfa'. Valencia: Universitat de València, 2015. ISBN 978-84-370-9648-3.

Gros Lladós, Sònia. «Aquella dolçor amarga». La tradició amatòria clàssica en el 'Curial e Güelfa'. Valencia: Universitat de València; 2015. 346 p.

Copiar al portapapeles