Lengua y ciencia

Recepción del discurso científico

Julia Pinilla Martínez, Virginia González García, Cecilio Garriga Escribano, eds.

ISBN: 1135-4178-18

Idioma: castellà

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 21 cm

Pàgines: 292 pp.

8,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquest volum recull diferents articles sobre la relació entre la llengua i la ciència en les seues facetes sincrònica i diacrònica, manifestada especialment en la recepció del discurs científic. En el llibre es descriu el creixent interès per la divulgació científica així com pel científic del segle XIX Louis Figuier, perquè va adoptar un gènere literari diferent a l'universitari i a la ciència ficció. També, s'analitzen les especificitats lèxiques del discurs científic i com són utilitzades per les pseudociències per augmentar la seua respectabilitat. A més, s'aborda el tractament d'un mateix tema científic en diferents mitjans, i es recullen les estratègies que s'han de seguir per adaptar un article científic per a diferents públics. Finalment, s'estudia la distorsió que pot produir-se en els missatges en transmetre'ls successivament a diferents llengües.

Citació

Garriga Escribano, C. [Cecilio] & González García, V. [Virginia] & Pinilla Martínez, J. [Julia] (2013). Lengua y ciencia. Recepción del discurso científico. Universitat de València.

Garriga Escribano, Cecilio y González García, Virginia y Pinilla Martínez, Julia. Lengua y ciencia. Recepción del discurso científico. Universitat de València, 2013.

GARRIGA ESCRIBANO, Cecilio y GONZÁLEZ GARCÍA, Virginia y PINILLA MARTÍNEZ, Julia. Lengua y ciencia. Recepción del discurso científico. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 1135-4178-18.

Garriga Escribano, Cecilio y González García, Virginia y Pinilla Martínez, Julia. Lengua y ciencia. Recepción del discurso científico. Valencia: Universitat de València; 2013. 292 p.

Copiar al portapapeles