Product Documents

La ignomínia de l'oblit

Els valencians de La Ribera als camps d'extermini nazis

Ximo Vidal, Carles Senso

Albert Girona Albuixech, pròl.

ISBN: 978-84-370-9982-8

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2016

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23,5 cm

Pàgines: 164 pp.

14,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

El drama dels valencians deportats als camps de concentració nazis és ja conegut, però en aquest estudi es realitza des d'una mirada més concreta, tant des del punt de vista territorial --centrada en la comarca de la Ribera--, com vital, de l'experiència viscuda que s'ha recollit en un grapat de biografies. Es tracta d'una recerca que assumeix el paper de l'historiador en la transmissió i relleu de la memòria, tal com desitjaven els supervivents dels camps d'extermini que aspiraven, abans de desaparèixer, a passar-nos el testimoni com a guardians de la memòria. Un paper que els autors d'aquest llibre han reivindicat, incorporant el concepte «d'haver de recordar», aplicat ací a la memòria d'aquells valencians i valencianes que van sofrir la deportació i l'extermini després d'haver hagut d'abandonar la seua terra i marxar cap a l'exili.

Citació

Girona Albuixec, A. [Albert] & Senso i Vila, C. X. [Carles Xavier] & Vidal Martínez, J. V. [Joaquim Vicent] (2016). La ignomínia de l'oblit. Els valencians de La Ribera als camps d'extermini nazis. Universitat de València.

Girona Albuixec, Albert y Senso i Vila, Carles Xavier y Vidal Martínez, Joaquim Vicent. La ignomínia de l'oblit. Els valencians de La Ribera als camps d'extermini nazis. Universitat de València, 2016.

GIRONA ALBUIXEC, Albert y SENSO I VILA, Carles Xavier y VIDAL MARTÍNEZ, Joaquim Vicent. La ignomínia de l'oblit. Els valencians de La Ribera als camps d'extermini nazis. Valencia: Universitat de València, 2016. ISBN 978-84-370-9982-8.

Girona Albuixec, Albert y Senso i Vila, Carles Xavier y Vidal Martínez, Joaquim Vicent. La ignomínia de l'oblit. Els valencians de La Ribera als camps d'extermini nazis. Valencia: Universitat de València; 2016. 164 p.

Copiar al portapapeles