Interpretando la música medieval

Las Cantigas de Santa María

Pedro López Elum

Col·lecció: Oberta, 113

ISBN: 978-84-370-5919-8

Matèria: art, història

Submatèries: música, història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 342 pp.

14,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Des de la proclamació de Maria com a mare de Déu en el concili d'Efes de l'any 431, la devoció i el culte a la Mare de Déu va augmentar a Europa. Hi va contribuir posteriorment i de forma decisiva l'orde religiós dels cluniacencs, que van afavorir la seua difusió i van insistir en la creixent popularitat dels seus miracles. En aquest ambient es forja la composició de les Cantigas d'Alfons X el Savi. Però qui va ser en realitat l'autor de les seues lletres i de la seua música? Els nombrosos trobadors de la cort reial ens adverteixen que l'autoria de les Cantigas no és patrimoni exclusiu del rei, encara que aquest degué d'encoratjar l'obra i va inspirar-ne el contingut. La finalitat d'aquest llibre és presentar la transcripció de les Cantigas que van integrar el primer corpus de miracles d'Alfons X. Ofereix també una síntesi sobre l'origen del culte marià, analitza els còdexs, els tractats teòrics del segle XIII i les diverses fonts sobre les quals se sustenta una de les composicions més excel·lents de l'Europa feudal.

Citació

López Elum, P. [Pedro] (2005). Interpretando la música medieval. Las Cantigas de Santa María. Universitat de València.

López Elum, Pedro. Interpretando la música medieval. Las Cantigas de Santa María. Universitat de València, 2005.

LÓPEZ ELUM, Pedro. Interpretando la música medieval. Las Cantigas de Santa María. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-5919-8.

López Elum, Pedro. Interpretando la música medieval. Las Cantigas de Santa María. Valencia: Universitat de València; 2005. 342 p.

Copiar al portapapeles