Imparcialidad del juez y medios de comunicación

M. Isabel Valldecabres Ortiz

Col·lecció: Propuestas. Serie Monografías

ISBN: 978-84-370-5978-5

Matèria: dret

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Tirant lo Blanch

Any ed.: 2004

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 21 cm

Pàgines: 766 pp.

49,50 €

Sinopsi

Detalles

Un estudi seriós de la viabilitat de la tutela penal del dret fonamental a la imparcialitat del jutge, com a garantia essencial del judici just reconeguda en l'art. 24.4 De la Constitució espanyola enfront d'aquelles conductes que comporten una lesió del mateix i que es produeixen en ocasió de l'exercici de les llibertats d'expressió i d'informació a través dels mitjans de comunicació. Encara que l'administració de la justícia, en general, és legítim objecte d'informació, ja que es tracta d'una activitat pública de l'Estat, les notícies sobre allò que es desenvolupa davant els tribunals poden arribar a tenir incidència negativa en la seua eficàcia, les seues garanties i fins en el resultat final. El lector trobarà ací una equilibrada i fonamentada legitimitat de tutelar penalment el dret a un jutge imparcial, conjugada necessàriament amb el respecte als principis constitucionals de legalitat i de proporcionalitat de la intervenció, sense oblidar, així mateix, l'espai que mereixen les llibertats d'expressió i d'informació en un sistema democràtic.

Citació

Valldecabres Ortiz, M. I. [Mª Isabel] (2004). Imparcialidad del juez y medios de comunicación. Universitat de València.

Valldecabres Ortiz, Mª Isabel. Imparcialidad del juez y medios de comunicación. Universitat de València, 2004.

VALLDECABRES ORTIZ, Mª Isabel. Imparcialidad del juez y medios de comunicación. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-5978-5.

Valldecabres Ortiz, Mª Isabel. Imparcialidad del juez y medios de comunicación. Valencia: Universitat de València; 2004. 766 p.

Copiar al portapapeles