Product Documents

Fidelidad, guerra y castigo

Las instituciones valencianas entre Felipe V de Borbón y Carlos II de Habsburgo

Sergio Villamarín

ISBN: 978-84-370-9910-1

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2016

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm.

Pàgines: 278 pp.

18,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La Guerra de Successió va suposar per al regne valencià encadenar dues legitimitats diferents –austríaca i borbònica– en un brevíssim espai de temps, que finalitzarà en la revolució jurídica, institucional i política del procés de Nova Planta imposat a foc després de la victòria de Felipe V. Aquestes pàgines examinen el trànsit, des de l'acceptació del testament de Carles II als primers passos de la reforma borbònica, d'algunes de les principals institucions valencianes des de dues perspectives diferents, la de regne, encarnada per la Generalitat i l’Ajuntament de València, i la del rei, representada per l'Audiència. Des del punt de vista regnícola, aquesta aproximació ens permet entendre el cruel tractament que van sofrir finalment aquestes institucions. Des del de l'administració del rei, conèixer les seves preocupacions i actuacions permet calibrar la seva influència en el procés.

Citació

Villamarín Gómez, S. [Sergio] (2016). Fidelidad, guerra y castigo. Las instituciones valencianas entre Felipe V de Borbón y Carlos II de Habsburgo. Universitat de València.

Villamarín Gómez, Sergio. Fidelidad, guerra y castigo. Las instituciones valencianas entre Felipe V de Borbón y Carlos II de Habsburgo. Universitat de València, 2016.

VILLAMARíN GóMEZ, Sergio. Fidelidad, guerra y castigo. Las instituciones valencianas entre Felipe V de Borbón y Carlos II de Habsburgo. Valencia: Universitat de València, 2016. ISBN 978-84-370-9910-1.

Villamarín Gómez, Sergio. Fidelidad, guerra y castigo. Las instituciones valencianas entre Felipe V de Borbón y Carlos II de Habsburgo. Valencia: Universitat de València; 2016. 278 p.

Copiar al portapapeles