Product Documents

Female Beatness: Mujeres, género y poesía en la generación Beat

Isabel Castelao-Gómez, Natalia Carbajosa Palmero

Col·lecció: Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 159

ISBN: 978-84-9134-490-2

Matèria: filologia

Submatèries: fiologia anglogermànica

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23,5 cm

Pàgines: 384

19,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Aquest estudi constitueix la primera aproximació crítica, en el món acadèmic hispà, a les poetes i artistes de la generació Beat que, juntament amb els components masculins ben coneguts del grup (Kerouac, Ginsberg, Burroughs) van revolucionar l’escena literària urbana en la dècada dels cinquanta als Estats Units, avançant-se així al canvi de mentalitat que va colonitzar el món en els seixanta i els setanta. ‘Female Beatness’ situa en el cànon literari i l’esdevenir històric les dones que van participar de l’efervescència de l’excepcional moment creatiu Beat i van trencar les barreres, amb les seues vivències i les seues obres, del paper subsidiari per al qual havien estat educades a priori. Dins d’un enfocament ampli que conjumina context sociohistòric, teories de gènere i anàlisi textual, el llibre posa en el punt de mira les poetes Elise Cowen, Diane di Prima, Ruth Weiss i Denise Levertov, de manera que fa una exploració de totes les formes possibles, molt diferents entre si, de ser Beat... en femení. Avui en dia, més de mig segle després, la seua influència i predicament continuen absolutament vigents.

Citació

Castelao Gómez, I. [Isabel] & Carbajosa Palmero, N. [Natalia] (2019). Female Beatness: Mujeres, género y poesía en la generación Beat. Universitat de València.

Castelao Gómez, Isabel y Carbajosa Palmero, Natalia. Female Beatness: Mujeres, género y poesía en la generación Beat. Universitat de València, 2019.

CASTELAO GÓMEZ, Isabel y CARBAJOSA PALMERO, Natalia. Female Beatness: Mujeres, género y poesía en la generación Beat. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-490-2.

Castelao Gómez, Isabel y Carbajosa Palmero, Natalia. Female Beatness: Mujeres, género y poesía en la generación Beat. Valencia: Universitat de València; 2019. 384 p.

Copiar al portapapeles