Product Documents

Estética del ensayo

La forma ensayo, de Montaigne a Godard

Josep M. Català

Col·lecció: Prismas, 11

ISBN: 978-84-370-9434-2

Matèria: art, filologia

Submatèries: teoria i ensenyament, crítica i teoria literària

Idioma: castellà

Any ed.: 2014

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm.

Pàgines: 582 pp.

24,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

El film-assaig és un subproducte que ha sigut incansablement generat des del segle de Montaigne, i que s'ha plasmat en aquells exercicis liminars d'escriptura com els diaris personals, els autoretrats, els exercicis epistolars, els diaris íntims, les autobiografies, els assajos. Aquest llibre reflexiona sobre el film-assaig. A partir d'una indagació en els dispositius retòrics propis de l'assaig literari, s'aprofundeix en la significació específica del cinema documental, en les característiques generals de la forma assaig i en la relació de les imatges amb el pensament. El film-assaig és un laboratori on pot examinar-se la confluència de diferents formes de saber: literari, filosòfic, artístic, emocional, tecnològic, psicològic o científic. El volum inclou una anàlisi de les obres de cineastes que, per a l'autor, han sigut especialment significatius.

Citació

Català Domènech, J. M. [Josep Maria] (2014). Estética del ensayo. La forma ensayo, de Montaigne a Godard. Universitat de València.

Català Domènech, Josep Maria. Estética del ensayo. La forma ensayo, de Montaigne a Godard. Universitat de València, 2014.

CATALà DOMèNECH, Josep Maria. Estética del ensayo. La forma ensayo, de Montaigne a Godard. Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-370-9434-2.

Català Domènech, Josep Maria. Estética del ensayo. La forma ensayo, de Montaigne a Godard. Valencia: Universitat de València; 2014. 582 p.

Copiar al portapapeles