Product Documents

Estado y periferias en la España del siglo XIX

Nuevos enfoques

Salvador Calatayud, Jesús Millán García-Varela, M. Cruz Romero, eds.

Col·lecció: Història, 73

ISBN: 978-84-370-7392-7

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm.

Pàgines: 460 pp.

28,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

L'època dels Estats nacionals, probablement en vies de superació, ens planteja la necessitat de fer un balanç de la seva trajectòria. Com pot valorar-se la de l'Estat nacional espanyol? Fins a quin punt la lògica i els interessos que predominaven en ell van ser distints dels quals sorgirien en unes perifèries clarament diferenciades? Quin grau de sintonia va trobar l'Estat central en aquestes societats perifèriques? En els debats polítics actuals com en la investigació històrica, els dèficits i les realitzacions de l'Estat ocupen un paper clau, sobretot quant al «llarg segle XIX», en el qual es va fargar l'Espanya contemporània. Aquest llibre, a la llum d'algunes de les més importants investigacions de l'última dècada, replanteja les grans qüestions i ofereix noves perspectives, més acords amb la investigació empírica i amb els estudis comparatius.

Citació

Calatayud, S. [Salvador] & Romero, M. C. [M. Cruz] (2009). Estado y periferias en la España del siglo XIX. Nuevos enfoques. Universitat de València.

Calatayud, Salvador y Romero, M. Cruz. Estado y periferias en la España del siglo XIX. Nuevos enfoques. Universitat de València, 2009.

CALATAYUD, Salvador y ROMERO, M. Cruz. Estado y periferias en la España del siglo XIX. Nuevos enfoques. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7392-7.

Calatayud, Salvador y Romero, M. Cruz. Estado y periferias en la España del siglo XIX. Nuevos enfoques. Valencia: Universitat de València; 2009. 460 p.

Copiar al portapapeles