Product Documents

En el nombre del rey

La delincuencia y la justicia penal en la Valencia de los Austrias

Eugenio Císcar Pallarés

Col·lecció: Història, 189

ISBN: 978-84-9134-593-0

Matèria: dret, història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 546

28,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Vida quotidiana, mentalitats socials o aspectes econòmics es conjuguen amb normes penals, procediments judicials i la política d’ordre públic per a presentar un quadre general de la delinqüència i de la justícia penal en el Regne de València durant els segles XVI i XVII. Els delictes i les infraccions que atempten contra la vida de les persones (homicidis, lesions, «escopetades»…) són els que tindran un major protagonisme. S’analitzen, també, els trets legislatius i processals, l’estructura dels tribunals, les dificultats en l’esbrinament del delicte i la detenció dels culpables, els mètodes d’actuació («composició», procés penal) per a aplicar-los un càstig i la imposició de penes, en les quals es conjuminen les prescripcions legals, l’arbitri judicial i les necessitats o circumstàncies de la societat. Subjau la tendència a controlar els hàbits tradicionals de violència, un hipertrofiat sentit de l’honor, la inclinació a la venjança en un ambient amb gran difusió de armes, un esperit anàrquic i impulsiu, unit amb freqüència a forts llaços clientelars («bandositats»), al costat de vells i coneguts mals socials (robatoris, prostitució, jocs, etc.). En el nom del rei, les institucions de govern, i singularment les judicials, intentaran amansir tals comportaments i disciplinar a una població turbulenta i rebel.

Citació

Císcar Pallarés, E. [Eugenio] (2020). En el nombre del rey. La delincuencia y la justicia penal en la Valencia de los Austrias. Universitat de València.

Císcar Pallarés, Eugenio. En el nombre del rey. La delincuencia y la justicia penal en la Valencia de los Austrias. Universitat de València, 2020.

CíSCAR PALLARéS, Eugenio. En el nombre del rey. La delincuencia y la justicia penal en la Valencia de los Austrias. Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9134-593-0.

Císcar Pallarés, Eugenio. En el nombre del rey. La delincuencia y la justicia penal en la Valencia de los Austrias. Valencia: Universitat de València; 2020. 546 p.

Copiar al portapapeles