Els peus que calciguen la terra

Els llauradors del País Valencià a la fi de l'edat mitjana

Pau Viciano

Col·lecció: Oberta, 200

ISBN: 978-84-370-8870-9

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm.

Pàgines: 266 pp.

18,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Els pagesos eren considerats pels tractadistes medievals com la base que sostenia la pesada còrpora de la societat, però mes enllà d'aquestes imatges, ja fa dos o tres dècades que els historiadors valencians van començar a prestar atenció als llauradors, amb una voluntat de renovació científica lligada, també, a la reivindicació del seu paper històric. Aquest llibre és fruit de l'itinerari historiogràfic de l'«escola valenciana» de medievalistes, una aproximació als camperols del País Valencià com a grup social configurat al voltant del treball i de les condicions en que tenia lloc, sobre-tot les formes de desigualtat i de dominació, però integrant-hi alhora els factors «immaterials», com els marcs legals, els llaços comunitaris i familiars o, fins i tot, els usos del llenguatge, sense els quals no es faria intel·ligible la seua realitat «material».

Citació

Viciano, P. [Pau] (2012). Els peus que calciguen la terra. Els llauradors del País Valencià a la fi de l'edat mitjana. Universitat de València.

Viciano, Pau. Els peus que calciguen la terra. Els llauradors del País Valencià a la fi de l'edat mitjana. Universitat de València, 2012.

VICIANO, Pau. Els peus que calciguen la terra. Els llauradors del País Valencià a la fi de l'edat mitjana. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8870-9.

Viciano, Pau. Els peus que calciguen la terra. Els llauradors del País Valencià a la fi de l'edat mitjana. Valencia: Universitat de València; 2012. 266 p.

Copiar al portapapeles