Els colors i les paraules

Notes sobre Joan Fuster i la pintura

Enric Balaguer

Col·lecció: Càtedra Joan Fuster, 4

ISBN: 978-84-370-6720-9

Matèria: filologia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Coeditor: Càtedra Joan Fuster

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 12 x 21 cm

Pàgines: 152 pp.

12,00 €

Sinopsi

Detalles

En aquest llibre s'analitzen i comenten les relacions de Joan Fuster, com a assagista, amb les arts plàstiques i, sobretot, amb la pintura. A partir d'una nova lectura d'El descrèdit de la realitat (primera ed., 1955), el llibre que més aviat donà a conèixer la força observadora de l'escriptor, Enric Balaguer s'endinsa en altres molts textos i reflexions de Fuster, que bé són aproximacions estètiques a les obres d'alguns artistes (Andreu Alfaro, Manuel Boix, Antoni Miró), o bé prenen com a punt de partida per a la creació literària del mateix Fuster, llenços, gravats i dibuixos de pintors com ara Joan Ponç, Rafael Armengol, Artur Heras, el mateix Boix, o Arranz-Bravo i Bartolozzi. Els colors i les paraules constitueix una contribució clara i plena de suggeriments per a conèixer millor un angle de l'obra fusteriana que molt sovint ha quedat relegat davant d'altres més coneguts i transitats pels lectors i pels crítics.

Citació

Balaguer Pascual, E. [Enric] (2007). Els colors i les paraules. Notes sobre Joan Fuster i la pintura. Universitat de València.

Balaguer Pascual, Enric. Els colors i les paraules. Notes sobre Joan Fuster i la pintura. Universitat de València, 2007.

BALAGUER PASCUAL, Enric. Els colors i les paraules. Notes sobre Joan Fuster i la pintura. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6720-9.

Balaguer Pascual, Enric. Els colors i les paraules. Notes sobre Joan Fuster i la pintura. Valencia: Universitat de València; 2007. 152 p.

Copiar al portapapeles