El repte energètic

Gestionant el llegat de Prometeu

Fernando Sapiña

Traducció: Josep Franco

Col·lecció: Sense Fronteres

ISBN: 978-84-370-6247-1

Matèria: ciències

Submatèries: química

Idioma: català

Coeditor: Càtedra de Divulgació de la Ciència, Edicions Bromera

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 23 cm

Pàgines: 158 pp.

20,50 €

Sinopsi

Detalles

L'actual sistema energètic està basat en uns recursos no renovables, els combustibles fòssils, i el seu ús porta aparellada una sèrie de problemas, com l'augment de la concentració de diòxid de carboni en l'atmosfera. En aquest llibre s'analitza i s'explica quina serà la naturalesa d'un nou sistema energètic sostenible basat en fonts renovables. L'element central d'aquesta font d'energia del futur és l'hidrogen, que substituirà els combustibles derivats del petroli, enmmagatzemarà l'energia obtinguda de les fonts renovables intermitents i podrà convertir-se en electricitat en una pila de combustible. La transició dels actuals recursos no renovables a l'hidrogen no pot ser inmediata, i tant la Comissió Europea com els Estats Units estan planificant la millor forma de dur-la a terme. Mentrestant, a Islàndia han pres la iniciativa i, per a l'any 2030, seran la primera economia de l'hidrogen del món.

Citació

Franco Martínez, J. [Josep] & Sapiña Navarro, F. [Fernando] (2005). El repte energètic. Gestionant el llegat de Prometeu. Universitat de València.

Franco Martínez, Josep y Sapiña Navarro, Fernando. El repte energètic. Gestionant el llegat de Prometeu. Universitat de València, 2005.

FRANCO MARTÍNEZ, Josep y SAPIÑA NAVARRO, Fernando. El repte energètic. Gestionant el llegat de Prometeu. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6247-1.

Franco Martínez, Josep y Sapiña Navarro, Fernando. El repte energètic. Gestionant el llegat de Prometeu. Valencia: Universitat de València; 2005. 158 p.

Copiar al portapapeles