El 'Libre de caça'

Estudi i edició d'un tractat de falconeria medieval

Marinela Garcia Sempere, dir.

Col·lecció: Biblioteca Sanchis Guarner

ISBN: 978-84-988-3622-6

Idioma: català

Coeditor: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana

Any ed.: 2014

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 19 cm.

Pàgines: 376 pp.

20,00 €

Sinopsi

Detalles

El 'Libre de caça' és un tractat de falconeria dels més tardans i dels més importants d'aquest gènere medieval. Es tracta d'un testimoni fonamental per l'extensió i l'homogeneïtat de la redacció, per la precisió del contingut i per les particularitats lingüístiques. En quasi cent folis i en cent quaranta-un capítols, es fa una detallada descripció de les atencions que calen a les aus de presa, no només de tipus farmacològic i de tractament de malalties, sinó de caràcter ornitològic, cinegètic i higiènic. L'edició d'aquest manuscrit va precedida d'un estudi introductori sobre la datació, l'autoria, les fonts, i un estudi lingüístic; tot plegat mostra la riquesa d'un text que compila i tradueix altres obres anteriors. L'ambició de l'obra i els detalls que aporta, confirmen que es tracta d'una obra de primer ordre per a l'estudi de la llengua i de la cultura medieval.

Citació

Garcia Sempere, M. [Marinela] (2014). El 'Libre de caça'. Estudi i edició d'un tractat de falconeria medieval. Universitat de València.

Garcia Sempere, Marinela. El 'Libre de caça'. Estudi i edició d'un tractat de falconeria medieval. Universitat de València, 2014.

GARCIA SEMPERE, Marinela. El 'Libre de caça'. Estudi i edició d'un tractat de falconeria medieval. Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-988-3622-6.

Garcia Sempere, Marinela. El 'Libre de caça'. Estudi i edició d'un tractat de falconeria medieval. Valencia: Universitat de València; 2014. 376 p.

Copiar al portapapeles