El dit sobre el mapa

Joan Fuster i la descripció del territori

Daniel P. Grau

Col·lecció: Càtedra Joan Fuster, 22

ISBN: 978-84-9134-003-4

Matèria: filologia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Coeditor: Càtedra Joan Fuster

Any ed.: 2017

Enquadernació: rústica

Format: 12,5 x 21 cm

Pàgines: 412 pp

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La producció textual de Joan Fuster abasta aspectes difícilment sistematitzables, des de l'aforisme més irònic fins a la crítica literària, la reflexió històrica, l'estudi dels clàssics catalans o l'anàlisi de la política internacional. Amb una visió transversal que supera la parcel·lació que habitualment s'ha fet de la seua obra, aquest volum se centra a examinar les aportacions fusterianes a la descripció del territori -entre les quals es troba la més coneguda i representativa: El País Valenciano. (Destino, 1962). S'hi destaca la capacitat intel·lectual de Fuster per a ajustar-se a les necessitats que cada text exigeix, dins d'uns paràmetres de qualitat literària màxima, en què el seu biaix personal, que sempre tendeix cap a l'assaig, té més o menys presència d'acord amb les possibilitats que cada gènere li permet.. Aquest llibre és, així mateix, un reconeixe­ment de la seua producció textual en espanyol i de la traducció i la recontextualització d'aquest material en publicacions posteriors.

Citació

Pérez Grau, D. [Daniel] (2017). El dit sobre el mapa. Joan Fuster i la descripció del territori. Universitat de València.

Pérez Grau, Daniel. El dit sobre el mapa. Joan Fuster i la descripció del territori. Universitat de València, 2017.

PÉREZ GRAU, Daniel. El dit sobre el mapa. Joan Fuster i la descripció del territori. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9134-003-4.

Pérez Grau, Daniel. El dit sobre el mapa. Joan Fuster i la descripció del territori. Valencia: Universitat de València; 2017. 412 p.

Copiar al portapapeles