El cuento folclórico en la literatura y en la tradición oral

Rafael Beltrán, Marta Haro, eds.

Col·lecció: Oberta, 126

ISBN: 978-84-370-6351-5

Matèria: filologia

Submatèries: crítica i teoria literària

Idioma: castellà

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 310 pp.

17,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Filòlegs, pedagogs, psicòlegs, folkloristes, antropòlegs, historiadors o persones amb interessos culturals amplis assetgen contínuament, a la recerca de respostes, la fortalesa laberíntica i inexpugnable -malgrat la seua aparença simple- del conte folklòric, tradicional o popular: el conte meravellós, la faula d'animals, el conte divertit o novel·lesc, el d'endevinalles, absurds i acudits. Des de la tradició oral o des de l'escrita, des de la fantasia, la llegenda o la realitat, cada conte alberga al seu interior un enorme potencial comunicatiu. I és cultura popular de primer rang la dels seus narradors tradicionals -els nostres avis, les nostres mares, els qui contaven a la seua manera «Patufet», «Les tres tarongetes de l'amor» o «La ventafocs»-, que han anat reproduint i enriquint amb les seues senzilles aportacions, amb la seua transmissió oral, sense saber-ho ni donar-li la menor importància, històries antigues carregades de saviesa mil·lenària. Qualsevol investigació sobre els contes folklòrics ajuda a explicar les arrels misterioses del relat de ficció i a recuperar el tresor fascinant d'un passat de narrativa oral, profundament arrelat a les nostres cultures, però injustament relegat.

Citació

Beltrán Llavador, R. [Rafael] & Haro, M. [Marta] (2006). El cuento folclórico en la literatura y en la tradición oral. Universitat de València.

Beltrán Llavador, Rafael y Haro, Marta. El cuento folclórico en la literatura y en la tradición oral. Universitat de València, 2006.

BELTRÁN LLAVADOR, Rafael y HARO, Marta. El cuento folclórico en la literatura y en la tradición oral. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6351-5.

Beltrán Llavador, Rafael y Haro, Marta. El cuento folclórico en la literatura y en la tradición oral. Valencia: Universitat de València; 2006. 310 p.

Copiar al portapapeles