Product Documents

El condado de Dénia en tiempos de Alfonso el Viejo

Rentas y poder señorial

Bernardo Tomás Botella

Col·lecció: Oberta, 207

ISBN: 978-84-370-8779-5

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 174 pp.

14,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

El senyoriu, com a base material de l'hegemonia social de l'aristocràcia, ha constituït un dels temes d'estudi centrals del medievalisme europeu. En el cas valencià, deixant de banda les possessions de les ordres militars, els grans estats senyorials amb prou feines havien rebut l'atenció dels historiadors, en bona part per la inexistència o la dificultat d'accés a les fonts. En aquest sentit, la comptabilitat dels receptors del comtat de Dénia conservada en l'Arxiu del Regne de València ha permès l'anàlisi minuciosa de la tipologia i evolució dels ingressos que Alfons d'Aragó va rebre dels seus dominis a la fi del segle XIV. Aquest llibre reconstrueix, d'aquesta manera, l'organització fiscal i l'estructura tributària de les possessions valencianes d'un dels grans senyors feudals peninsulars de la baixa Edat Mitjana.

Citació

Tomás Botella, B. [Bernardo] (2013). El condado de Dénia en tiempos de Alfonso el Viejo. Rentas y poder señorial. Universitat de València.

Tomás Botella, Bernardo. El condado de Dénia en tiempos de Alfonso el Viejo. Rentas y poder señorial. Universitat de València, 2013.

TOMÁS BOTELLA, Bernardo. El condado de Dénia en tiempos de Alfonso el Viejo. Rentas y poder señorial. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-8779-5.

Tomás Botella, Bernardo. El condado de Dénia en tiempos de Alfonso el Viejo. Rentas y poder señorial. Valencia: Universitat de València; 2013. 174 p.

Copiar al portapapeles