Dramatúrgies contemporànies per a la igualtat: autories, escenificacions, recepcions.

Una visió comparatista

Isabel Marcillas, Biel Sansano, coords.

Col·lecció: Teatro Siglo XXI. Crítica

ISBN: 978-84-9133-253-4

Matèria: filologia

Idioma: català

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 19 cm.

Pàgines: 534

20,00 €

Sinopsi

Detalles

El volum reflecteix l’estudi i l’anàlisi al voltant d’alguns temes tan essencials en la societat actual com són la identitat i la igualtat de gènere, així com les diferències produïdes per raons socials, culturals, religioses, lingüístiques, etc. Igualtat i identitat com a dos eixos que sacsegen la nostra societat contemporània i són l’origen de conflictes i d’esclats de violència, física o psicològica. Violència contra l’altre/a, contra qui és diferent. En aquest sentit, com altres àmbits, el teatre sempre ha estat un bon termòmetre dels comportaments socials. Aquest volum gira al voltant de tres eixos que versen sobre la diferència, sobre l’alteritat: el teatre com a representació d’ideologies polítiques confrontades a la política teatral imperant; la dramatúrgia referida a allò que és políticament incorrecte, incòmode, diferent; i el teatre que proposa nous valors comportamentals, transgressors, i que, per tant, cerca un canvi en la mentalitat establerta a partir de les diferències socials, culturals, religioses, de gènere o, fins i tot, lingüístiques.

Citació

AA.VV. (2019). Dramatúrgies contemporànies per a la igualtat: autories, escenificacions, recepcions. Una visió comparatista. Universitat de València.

AA.VV. Dramatúrgies contemporànies per a la igualtat: autories, escenificacions, recepcions. Una visió comparatista. Universitat de València, 2019.

AA.VV. Dramatúrgies contemporànies per a la igualtat: autories, escenificacions, recepcions. Una visió comparatista. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9133-253-4.

AA.VV. Dramatúrgies contemporànies per a la igualtat: autories, escenificacions, recepcions. Una visió comparatista. Valencia: Universitat de València; 2019. 534 p.

Copiar al portapapeles