Discurs sobre la dignitat de l'home

Giovanni Pico della Mirandola

Antoni Seva, ed.

Traducció: Antoni Seva

Col·lecció: Breviaris, 1

ISBN: 978-84-370-5911-2

Matèria: filosofia, sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2004

Enquadernació: rústica

Format: 11 x 18 cm

Pàgines: 76 pp.

7,50 €

Sinopsi

Detalles

Tot i la distància en el temps, i el caire de les fonts i de les referències, pròpies sens dubte d'un món d'idees molt diferent del nostre, aquest 'Discurs sobre la dignitat de l'home' manté plena vigència inspiradora, i així ha estat llegit i reivindicat al llarg de generacions. En són punts centrals la indeterminació de l'home, fonament de la seua llibertat; l'impuls a l'excel·lència; la raó com a guia de l'esperit i de l'acció; l'aspiració a la pau per mitjà del saber; l'amplitud d'horitzons que fa universal l'abast del coneixement; la reivindicació de l'esperit crític, que posa a prova les opinions en el debat; l'orgull d'allò que s'ha obtingut amb enginy i esforç (la 'virtù'). En suma, la confiança en les capacitats de l'home, que constitueix el llegat principal de l'humanisme.

Citació

Pico della Mirandola, G. [Giovanni] & Seva, A. [Antoni] (2004). Discurs sobre la dignitat de l'home. Universitat de València.

Pico della Mirandola, Giovanni y Seva, Antoni. Discurs sobre la dignitat de l'home. Universitat de València, 2004.

PICO DELLA MIRANDOLA, Giovanni y SEVA, Antoni. Discurs sobre la dignitat de l'home. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-5911-2.

Pico della Mirandola, Giovanni y Seva, Antoni. Discurs sobre la dignitat de l'home. Valencia: Universitat de València; 2004. 76 p.

Copiar al portapapeles