Descartes. Llegir el «Discurs del mètode»

G. Quintás, D. Larraz, E. Moreno, P. Palanca, E. Ruiz, J. Gracia, eds.

Traducció: Joaquim Xirau

Col·lecció: Batxillerat

ISBN: 978-84-370-7540-2

Idioma: català

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 30 cm

Pàgines: 164 pp.

11,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Es pot desenvolupar la ciència oblidant que ha de buscar el bé comú de la humanitat? La nostra societat i les nostres vides, es poden organitzar al marge d'una ciència que ens faça amos de la natura? Podem ignorar que és impossible subsistir individualment? Els interessos de la totalitat, s'han de preferir als interessos particulars? Qüestions com aquestes ja se les va plantejar, fa més de tres-cents anys, René Descartes, i en el Discurs del mètode conta com va guiar la seua raó per afrontar-les en un món en ràpida transformació i ple de tensions com el de la seua època. Més enllà d'aquell context històric, l'obra de Descartes continua reconduint-nos a les idees mitjançant les quals afrontem la nostra vida quotidiana. El text del discurs del mètode afavoreix de forma exemplar la manera en el qual hem de situar-nos davant un text: tal com ens situem davant altra persona.

Citació

Descartes, R. [René] & Gracia, J. [Javier] & Larraz, D. [Diego] & Moreno, E. [Empar] & Quintás Alonso, G. [Guillermo] & Ruiz, E. [Eulàlia] & Xirau, J. [Joaquim] (2010). Descartes. Llegir el «Discurs del mètode». Universitat de València.

Descartes, René y Gracia, Javier y Larraz, Diego y Moreno, Empar y Quintás Alonso, Guillermo y Ruiz, Eulàlia y Xirau, Joaquim. Descartes. Llegir el «Discurs del mètode». Universitat de València, 2010.

DESCARTES, René y GRACIA, Javier y LARRAZ, Diego y MORENO, Empar y QUINTÁS ALONSO, Guillermo y RUIZ, Eulàlia y XIRAU, Joaquim. Descartes. Llegir el «Discurs del mètode». Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7540-2.

Descartes, René y Gracia, Javier y Larraz, Diego y Moreno, Empar y Quintás Alonso, Guillermo y Ruiz, Eulàlia y Xirau, Joaquim. Descartes. Llegir el «Discurs del mètode». Valencia: Universitat de València; 2010. 164 p.

Copiar al portapapeles