Ciudades en venta

Estrategias financieras y nuevo ciclo inmobiliario en España

Ricardo Méndez Gutiérrez del Valle

Col·lecció: Desarrollo Territorial, 21

ISBN: 978-84-9134-549-7

Matèria: economia, geografia

Idioma: castellà

Coeditor: Instituto Interuniversitario de Desarrollo Local

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 15,5 x 23,5 cm

Pàgines: 322

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Disponible en accés obert:

Sinopsi

Detalles

Durant anys, el principal objectiu de les investigacions urbanes a Espanya va consistir a estudiar les arrels de l’intens procés urbanitzador associat a la bombolla immobiliària. Més tard, es van dirigir cap als greus efectes provocats per la crisi d’aquest model de creixement. Tanmateix, des de 2013 s’ha iniciat un nou cicle immobiliari marcat per la recuperació de la inversió i la compravenda d’habitatges, la nova escalada dels preus o la bombolla del lloguer en les grans ciutats, que genera nous conflictes. El llibre analitza l’evolució de l’activitat immobiliària a Espanya durant l’últim quart de segle prestant especial atenció a les estratègies dels actors financers, essencials per a comprendre aquests processos. Les seues principals novetats són l’estudi detallat d’aquest nou cicle i els seus forts contrastos territorials, així com de les estratègies dels nous operadors financers, que competeixen amb els tradicionals per repartir-se el negoci urbà, la qual cosa accentua el procés de mercantilització de la ciutat.

Índex

Índex

Lista de figuras

Lista de tablas

Introducción

CAPÍTULO 1. Financiarización, desarrollo inmobiliario y transformaciones urbanas

CAPÍTULO 2. Bases financieras del crecimiento inmobiliario en España, 1996-2007

CAPÍTULO 3. Del auge al estallido de una crisis urbana con raíces financieras

CAPÍTULO 4. ¿Un nuevo ciclo inmobiliario?: algunas evidencias y debates

CAPÍTULO 5. Nuevos actores financieros en la reactivación inmobiliaria

CAPÍTULO 6. A modo de epílogo: un balance del nuevo ciclo y algunas propuestas

Referencias bibliográficas

Citació

Méndez Gutiérrez del Valle, R. [Ricardo] (2019). Ciudades en venta. Estrategias financieras y nuevo ciclo inmobiliario en España. Universitat de València.

Méndez Gutiérrez del Valle, Ricardo. Ciudades en venta. Estrategias financieras y nuevo ciclo inmobiliario en España. Universitat de València, 2019.

MÉNDEZ GUTIÉRREZ DEL VALLE, Ricardo. Ciudades en venta. Estrategias financieras y nuevo ciclo inmobiliario en España. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-549-7.

Méndez Gutiérrez del Valle, Ricardo. Ciudades en venta. Estrategias financieras y nuevo ciclo inmobiliario en España. Valencia: Universitat de València; 2019. 322 p.

Copiar al portapapeles