Antropología del género

Culturas, mitos y estereotipos sexuales

Aurelia Martín Casares

Col·lecció: Feminismos

ISBN: 978-84-376-2318-4

Matèria: estudis feministes, sociologia i política

Idioma: castellà

Coeditor: Ediciones Cátedra, Instituto de la Mujer

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21 cm

Pàgines: 350 pp.

20,50 €

Sinopsi

Detalles

Hi ha una tendència molt generalitzada a confondre «gènere» amb «dones»; és a dir, a pensar que qualsevol investigació de gènere se centrarà exclusivament en les dones, mostrant-les persistentment com a víctimes del sistema patriarcal. Un altre error comú consisteix a identificar «gènere» amb «sexe» i, per tant, a creure que es tracta d'un concepte dual (masculí i femení). Aquest llibre posa de manifest la fal·làcia d'ambdues afirmacions i obri l'horitzó intel·lectual a noves interpretacions i metodologies d'investigació que s'allunyen dels estereotips tradicionals. Analitza la construcció de les identitats de gènere en diferents cultures del món, des dels "hijras" de l'Índia a la Samoa de Margaret Mead, i realitza un recorregut per la història de l'antropologia del gènere.

Citació

Martín Casares, A. [Aurelia] (2006). Antropología del género. Culturas, mitos y estereotipos sexuales. Universitat de València.

Martín Casares, Aurelia. Antropología del género. Culturas, mitos y estereotipos sexuales. Universitat de València, 2006.

MARTÍN CASARES, Aurelia. Antropología del género. Culturas, mitos y estereotipos sexuales. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-376-2318-4.

Martín Casares, Aurelia. Antropología del género. Culturas, mitos y estereotipos sexuales. Valencia: Universitat de València; 2006. 350 p.

Copiar al portapapeles