Anteproyectos de modernidad: antigua melancolía y acedia de la Edad Media

Michael Theunissen

ISBN: 978-84-370-6181-8

Matèria: filologia

Submatèries: general

Idioma: castellà

Coeditor: Asociación Náyade

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm.

Pàgines: 88 pp.

7,00 €

Sinopsi

Detalles

El present estudi el conforma el fet difícilment rebatible que el concepte de malenconia juga un paper significatiu en les caracteritzacions de la nostra actualitat, encara que el seu caràcter polisèmic l'haja convertit en una idea vaga. Aquest llibre és un "tornada" arqueològica als orígens del concepte de malenconia i, com a remei a la situació, fa referència des del principi a una comprensió filosòfica de la nostra pròpia època, una època que Theunissen -a pesar dels mals averanys que parlaven de la seua fi, i que de nou han estat silenciats- sempre ha situat a l'horitzó de la modernitat. Som, doncs, davant un impressionant intent de fer fructífer, per a la comprensió de la nostra pròpia època, el retorn als orígens dels estats anímics moderns. Per a Theunissen "tampoc el malenconiós és 'modern' en tant que encarnació del superhome. Ho és, més aviat, com a precursor de l'escèptic que reconeix els límits donats a l'ésser humà i intenta acomodar-s'hi com millor pot".

Citació

Theunissen, M. [Michael] (2005). Anteproyectos de modernidad: antigua melancolía y acedia de la Edad Media. Universitat de València.

Theunissen, Michael. Anteproyectos de modernidad: antigua melancolía y acedia de la Edad Media. Universitat de València, 2005.

THEUNISSEN, Michael. Anteproyectos de modernidad: antigua melancolía y acedia de la Edad Media. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6181-8.

Theunissen, Michael. Anteproyectos de modernidad: antigua melancolía y acedia de la Edad Media. Valencia: Universitat de València; 2005. 88 p.

Copiar al portapapeles