Ada Lovelace

La formación de una científica informática

Christopher Hollings, Ursula Martin, Adrian Rice

Traducció: Tayra Lanuza

Col·lecció: Biografías, 29

ISBN: 978-84-9134-500-8

Matèria: ciències, medicina

Submatèries: informàtica i electrònica

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 144

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Ada, comtessa de Lovelace (1815-1852), va ser filla del poeta romàntic Lord Byron i la seua esposa, Anna Isabella. Malgrat ser una activitat inusual per a les joves de l’època, va estudiar ciències i matemàtiques des de molt prompte i habitualment se la considera la primera programadora informàtica del món, per la qual cosa s’ha convertit en una icona per a les dones en l’àmbit de la tecnologia. Aquest llibre utilitza material d’arxiu inèdit per a explorar la seua infància precoç, des de les seues idees sobre un cavall volador a vapor fins a preguntes penetrants sobre la naturalesa dels arcs de Sant Martí. Persona molt activa en l’elit social i científica del Londres victorià juntament amb Mary Somerville, Michael Faraday i Charles Dickens, Ada Lovelace va quedar fascinada amb les màquines informàtiques ideades per Charles Babbage i va desenvolupar una taula de fórmules matemàtiques que s’ha arribat a considerar el «primer programa informàtic». Aquest llibre mostra com la nostra protagonista, amb una sorprenent clarividència, va explorar qüestions matemàtiques claus per a entendre els principis de la informàtica moderna.

Índex

Índex

Índice

Prefacio

Dramatis personae

Ada Lovelace y el progreso de la ciencia

Una infancia matemática

Influencias tempranas

Charles Babbage y la máquina pensante

Aprendiendo matemáticas con el profesor De Morgan

Convirtiéndose en matemática

La máquina analítica

Puzles matemáticos y especulaciones

Los años finales

Otras lecturas

Índice analítico

Citació

Hollings, C. [Christopher] & Martin, U. [Ursula] & Rice, A. [Adrian] (2019). Ada Lovelace. La formación de una científica informática. Universitat de València.

Hollings, Christopher y Martin, Ursula y Rice, Adrian. Ada Lovelace. La formación de una científica informática. Universitat de València, 2019.

HOLLINGS, Christopher y MARTIN, Ursula y RICE, Adrian. Ada Lovelace. La formación de una científica informática. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-500-8.

Hollings, Christopher y Martin, Ursula y Rice, Adrian. Ada Lovelace. La formación de una científica informática. Valencia: Universitat de València; 2019. 144 p.

Copiar al portapapeles